Tradicija – zanesljivost – celotna storitev

  • sl
  • ru
  • en
T: 01/52-12-362     M: 041/279-831      E: tajnistvo@stan.si

Kakšno je trenutno stanje glede najema poslovnih nepremičnin v Sloveniji?

Trenutno je na trgu pomanjkanje poslovnih prostorov, predvsem urejenih večjih pisarn s primernim dostopom in parkirišči. Na dobrih lokacijah v centru Ljubljane in neposredni bližini je na primer več manjših prostorov, kjer vhodi, fasade in stopnišča niso urejeni, prostori nimajo klimatskih naprav, niso obnovljeni in nimajo zagotovljenih parkirišč, večjih reprezentančnih  enot pa primanjkuje. Veliko povpraševanje je tudi po poslovno logističnih nepremičninah (skladiščih). (Ljubljana Šiška- top poslovni prostor)

Tuji investitorji kupujejo večje poslovne nepremičnine, ki so že zasedene z najemniki in imajo sklenjene pogodbe za dolgoročni najem (pisarne, poslovno logistične prostore), predvsem v urejenih conah z dobro dostopnostjo. Vedno bolj se uveljavlja prepričanje, da so poslovni prostori ogledalo podjetja in zato je toliko pomembno pri oddajanju v najem, da so poslovni prostori sodobno opremljeni in urejeni.

Stranke po urejenosti poslovnih prostorov sklepajo o kakovosti izdelkov in storitev, ki jih podjetje ponuja in o finančnem stanju podjetja. Posebej velja za podjetja, ki poslujejo s tujino. Gradnje poslovnih nepremičnin trenutno ni veliko, večinoma investitorji gradijo stanovanja.